Schouwen-Duiveland runners

11.613,22!!!

Doneer op dit team

Actueel

09-04-2013

Verslag dagtraining 7 april

Verslag dagtraining 7 april

Het kriebelen begint langzaam jeuken te worden, herkennen jullie dat gevoel ook? Zeker na vandaag, de 2e dagtraining voor de Ropa Run 2013, is dat gevoel bij mij alleen maar versterkt. 

Vanaf Harderwijk was ik zaterdagavond al naar het Zeeuwse afgereisd, om vandaag fris en fruitig en overlopend van enthousiasme als chauffeur van Team 2 te kunnen fungeren.  Fris en fruitig, maar met name fris… man…. wat was het koud. De ramen van de busjes moeten fanatiek (door Bert) worden schoongemaakt, en al rillend worden de busjes warm gedraaid. Maar uiteindelijk kunnen we dan vertrekken naar het verzamelpunt. Door de afwezigheid van Henk, die als een ware held de marathon  van Milaan is  gaan lopen en heeft gehaald, niet zoals gewoonlijk bij de Zuidhoek maar bij het gemeentehuis.

Langzaam verzamelt zich een gedeelte van de deelnemers, bijna tegelijk alsof het afgesproken is, bij het gemeentehuis. Eric heeft zoals beloofd de kleding meegenomen en het ziet er “werelds”uit. Wanneer we voor dit verzamelpunt compleet zijn vertrekken we naar Scharendijke, en terwijl de zon begint door te breken rollen de eerste grappen en grollen alweer door het busje. Maar hoe dichter we bij Scharendijke komen hoe meer mist er opkomt, en bij aankomst in het establishment van Birgit haar “lover” is het zicht behoorlijk beperkt. De grappen en grollen zijn overigens niet in deze mist verdwenen.

Na iedereen begroet te hebben worden de fietsendragers gemonteerd en nog een bakkie koffie gedronken. En dan, toch weer later dan de eigenlijke bedoeling was, vertrekt team 1. En na 15 minuten is het dan de beurt aan team 2. Gelijk vanaf het eerste moment zit het ritme er goed in, en ondanks de kou wordt er lekker gelopen. En die kou zal nog verschillende uren aanhouden, op Bert zijn muts vormt zich uiteindelijk zelfs een ijslaagje. De kou, veroorzaakt door de “zeemist”, verdwijnt pas aan het eind van de ochtend en krijgt uiteindelijk steeds meer kracht. En dat is te merken ook  want langzaam wordt de temperatuur steeds aangenamer. De weddenschap die is afgesloten tussen Carianne en Patrick, of Eric vanwege de kou al dan niet zijn lange broek zal gaan aantrekken in de “loop” van de training, is dan ook gewonnen door Patrick (Ik ga er van uit dat de prijsuitreiking in familiaire kring zal worden voltrokken). We hebben nog even een hachelijk momentje wanneer we in een klein plaatsje (waarvan ik dus alweer de naam van vergeten ben) zigzaggend tussen het kerkelijk publiek ons een weg moeten ploegen. Zonder ongelukken, je zal maar een kerkganger op zondag omver kegelen, kunnen we onze weg vervolgen.

Rond half twee zijn we dan weer terug bij het startpunt waar de beloofde bitterballen klaar staan. Afgeschermd door de het glazen windscherm kunnen we heerlijk met zijn allen genieten van het zonnetje, een drankje en een bitterbal, en nog een bitterbal, en nog een bitterbal, en nog…. en uiteindelijk nog een laatste drankje van Eric. En ook nu weer vliegen de grappen en grollen over een weer. We worden  nog aangesproken door een echtpaar wat langs de Ropa Run route woont en elk jaar rozen uitdeelt. Leuk toch? Op straat herkend worden?

Één ding is meer dan overduidelijk, we zijn er klaar voor. De spirit, de mentaliteit en het sfeertje zijn als vanouds. Oh man, ik kannie wachten nie..

 

Met Veluwse groet,

 

Fred.

 

Terug naar het overzicht

Opbrengst Roparun 2018 https://t.co/LDTKjfbHPR

4 months ago

I posted a new video to Facebook https://t.co/HkcSvWBWsN

4 months ago

I posted a new video to Facebook https://t.co/u014GHDsn6

4 months ago

Subsponsoren

INTI Solutions
Ravia-Tolhoek Schildersbedrijf, Zierikzee
GlasImpex, Schiedam
Hotel Bom, Burgh-Haamstede
Cafetaria Klapwijk
Burgh-Haamstede
Evertse Sport
Loperscompany
Camping Julianahoeve in Renes
Restaurant De Beuze
Pizzeria Il Nettuno d'Oro
Grand Cafe De werf
Schouwen
AutoKievit
Jeugdwerk Nederland
STUUT keuken design
Bomont
Fixabike
Eetcafe Het Paard
Centerpoint Fietsen
KOFFIEenT
Uw natuurwinkel De Zonnehoed
In 't Pak'uus
W.A. Boot
Kinderopvang TEUN
Guusje Poot
De wilde man
Deurloo installaties
Schults Schilders
Roggeband Bouw B.V.
Deze website is mogelijk gemaakt door INTI Solutions