Schouwen-Duiveland runners

11.613,22!!!

Doneer op dit team

Actueel

11-02-2014

"Uit ’t oog, uit ’t hart….."

"Uit ’t oog, uit ’t hart….."

Twee weken geleden hebben wij de nieuwe deelnemers van de Schouwen-Duiveland Runners 2014 gepresenteerd. Zoals aangegeven heeft het team ieder jaar te maken met deelnemers die afvallen en voor nieuwe uitdagingen in hun leven kiezen.

Deze 'oud' Schouwen-Duiveland Runners raken weliswaar uit het oog, maar nooit uit het hart.

We halen oude herinneringen op met Sebastiaan en Carianne Heikoop. In het dagelijks leven zijn zij partners en samen hebben zij ook een aantal keer deelgenomen aan de Roparun.

Hoe vaak heb je mee gedaan met de Roparun?

Carianne: Ik heb 2 keer meegedaan met de Roparun in 2012 en 2013.

Sebastiaan: Ik heb 5 keer meegedaan, met een keer een onderbreking van 1 jaar

Wanneer heb je voor het laatst mee gedaan met de Roparun?

Carianne: Vorig jaar, 2013

Sebastiaan: In 2012, helaas ging het in 2013 niet meer i.v.m. een blessure

Wat was jouw reden om deel te nemen aan de Roparun?

Carianne: Sowieso de persoonlijke sportieve prestatie. Ik had nooit gedacht dat ik hiertoe in staat zou zijn. Ik had het evenement al diverse keren vanaf de zijlijn meegemaakt en gezien hoe Sebastiaan er super enthousiast van terugkwam. Uiteindelijk heb ik voor mezelf een keer de knoop doorgehakt en gezegd dat ik dat vast ook kon. Ik vond het dan ook geweldig om de Roparun daadwerkelijk te gaan doen.Daarnaast spreekt het goede doel me uiteraard zeer aan. We kennen allemaal iemand die kanker heeft of het niet overleefd heeft. Als je dan door je eigen sportieve prestatie met je team iets kan bijdragen, moet je dit niet laten!

Sebastiaan: Ik ben de eerste keer gevraagd mee te doen vanuit het bestaande team waar veel leden van Delta Sport in zaten. Naast het inzamelen van geld was er toen nog een 2e doel, zo snel mogelijk de finish halen.

Welke rol had je in de aanloop naar de Roparun?

Carianne: Sponsoring. Superleuk om te doen!

Sebastiaan: Ik heb van alles een beetje gedaan. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik penningmeester ben geweest.

Hoe heb je de aanloop naar de run zelf ervaren?

Carianne: Trainen om mijn kilometers te maken en inderdaad toch proberen om zoveel mogelijk sponsors te overtuigen van dit mooie doel. Persoonlijk vond ik de uren voor de scholenacties het leukst! Heerlijk met die kids aan de slag.

Sebastiaan: Veel mensen die er instappen hebben niet in de gaten dat de meeste tijd juist gaat zitten in de aanloop naar de run. Een mooie maar intensieve tijd!

Wat is je mooiste herinnering aan de run zelf?

Carianne: Dat is toch om samen met Sebastiaan de Roparun te volbrengen in 2012. Erg bijzonder om samen de Coolsingel te halen.

Sebastiaan: Zoals Carianne al opmerkt was het heel bijzonder om het in 2012 samen te doen. Daarnaast was ook de run waarbij we in de top tien van finishers binnen kwamen zeer bijzonder.

Wat is je minst leuke herinnering aan de Roparun (algemeen)?

Carianne: 2013 was de Roparun een beetje regenachtig. Ik vond het erg zwaar en heb behoorlijk afgezien. Dat ons eerste blok de mist in ging was voor mij en team 2 een pittige tegenslag. Echter wat ik daar ook weer geweldig aan vond was dat de sfeer, ondanks het slechte weer en wat er mis was gegaan, niet onder geleden heeft. Topteam!! Maar och och wat vond ik het zwaar in 2013! Never zo blij geweest dat ik in Rotterdam was!

Sebastiaan: Als ik er over nadenk kom ik tot de conclusie dat ik eigenlijk geen echte negatieve herinnering heb aan de Roparun, tuurlijk waren er wel eens wat tegenslagen maar het met elkaar voor een oplossing zorgen maakt dat eigenlijk altijd weer goed.

Wat maakt de Roparun interessant voor sponsoren?

Carianne: Alle beetjes helpen! Ik denk persoonlijk dat je het moet zoeken in acties. Als Roparun team kunnen we samen met de sponsor een actie opzetten die zowel voor de sponsor interessant is (naamsbekendheid, meer verkopen, maatschappelijke betrokkenheid), als voor de Roparun. Bijvoorbeeld de sponsorloop van De Meie. De school gunt ieder jaar hun goede doelenactie aan de Roparun. Heel fijn!!

Sebastiaan: Ik denk dat de Roparun voor sponsoren van belang kan zijn om de maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Mijn ervaring is dat het door klanten altijd heel positief ontvangen wordt als ze merken dat je jezelf belangeloos inzet voor anderen. Ik denk wel dat de "bedrijventeams" meer hebben aan de run omdat je op die manier je naam kunt verbinden aan een team, daarnaast kan het voor bedrijven een heel mooi teambuilding aspect hebben.

Zou je nog een keer mee willen doen met de Roparun?

Carianne: Jawel, alleen niet meer als loper.

Sebastiaan. Als ik weer blessurevrij ben zal ik het zeker weer overwegen, jong bloed in het team is echter ook altijd heel goed.

Wil je nog iets zeggen tegen het team Schouwen-Duiveland Runners?

Carianne: Lieve jongens en meiden. Zet hem op dit jaar. Wij kijken uiteraard mee en volgen heel jullie run vanaf Parijs naar Rotterdam. Roparun zit in mijn hart en ik vind het een fantastisch evenement. Ik weet zeker dat het weer fantastisch wordt!

En zoveel regen als vorig jaar zullen jullie dit jaar niet krijgen dus dat komt wel goed! Heel veel succes en plezier.

Sebastiaan: Ik kan heel kort zijn, geniet er van en wees trots op wat je doet!

Terug naar het overzicht

Opbrengst Roparun 2018 https://t.co/LDTKjfbHPR

4 months ago

I posted a new video to Facebook https://t.co/HkcSvWBWsN

4 months ago

I posted a new video to Facebook https://t.co/u014GHDsn6

4 months ago

Subsponsoren

INTI Solutions
Ravia-Tolhoek Schildersbedrijf, Zierikzee
GlasImpex, Schiedam
Hotel Bom, Burgh-Haamstede
Cafetaria Klapwijk
Burgh-Haamstede
Evertse Sport
Loperscompany
Camping Julianahoeve in Renes
Restaurant De Beuze
Pizzeria Il Nettuno d'Oro
Grand Cafe De werf
Schouwen
AutoKievit
Jeugdwerk Nederland
STUUT keuken design
Bomont
Fixabike
Eetcafe Het Paard
Centerpoint Fietsen
KOFFIEenT
Uw natuurwinkel De Zonnehoed
In 't Pak'uus
W.A. Boot
Kinderopvang TEUN
Guusje Poot
De wilde man
Deurloo installaties
Schults Schilders
Roggeband Bouw B.V.
Deze website is mogelijk gemaakt door INTI Solutions