Schouwen-Duiveland runners

11.613,22!!!

Doneer op dit team

Actueel

02-02-2014

Van de voorzitter

Van de voorzitter
Mijn naam is Henk Kortlever  ik ben 53 jaar, getrouwd en heb 2 dochters (21 en 19 jaar). ik ben werkzaam als Bedrijfsleider bij de Zuidhoek, de sociale werkplaats van Schouwen-Duiveland, waar ik inmiddels 9 jaar werkzaam ben. Bij de Zuidhoek ben ik, door een collega, besmet geraakt met het “Roparun virus”. Dit virus is een raar iets en het is dan ook moeilijk uit te leggen, je moet de Roparun meegemaakt hebben om het te begrijpen.

De Schouwen-Duiveland Runners, ooit gestart als het team van de Gemeente van Schouwen-Duiveland en later aangevuld met lopers van de atletiekvereniging Delta Sport , doet dit jaar voor de 13e keer mee aan de Roparun. Zelf ga ik voor de 8e keer mee en nu voor de 2e keer als voorzitter  / teamcaptain. In 2010 werd ik bedrijfsleider bij de Zuidhoek en door de drukte besloot ik om 1 jaar over te slaan (ik was inmiddels 4x mee geweest). Wat een slechte keuze zou dit blijken te zijn! Dit was mijn slechtste Pinksterweekeinde ooit! Gek werden ze van me, continue maar op die klok kijken en via het internet het team volgen. Oh, nu zien ze dat, nu zijn ze daar, bijna bij dat lastige punt…. Nog een uurtje en dan de wissel!

Voor mij is de Roparun een wedstrijd met 2 etappes. De eerste etappe is de aanloop naar de start in Parijs en de 2e etappe is de run van Parijs naar Rotterdam. Deze laatste is qua verantwoording erg zwaar. Stel je voor 336 teams, ruim 7700 mensen, die zich tijdens de Pinksteren verplaatsen en dan zijn de vrijwilligers van de organisatie nog niet eens meegerekend.

De Schouwen-Duiveland Runners, tijdens de Roparun team 157, gaan zelf met 23 personen en ik ben altijd weer blij dat ze weer heel op de Coolsingel aankomen. Het zijn 23 personen met verschillende achtergronden maar wat ze allemaal, niemand uitgezonderd, gemeen hebben is hun passie voor de Roparun. En die passie daarin schuilt tevens het gevaar, bij de start staan ze stijf van de adrenaline, iedereen wil zich voor 200% inzetten. De taak van de teamcaptain is dan om het overzicht te bewaren en indien nodig maatregelen te nemen die ze op dat moment niet willen. Soms moet je een chauffeur overtuigen dat hij het team juist dient door goed uit te rusten tijdens de verplaatsing. Vergeet niet, zij moeten totaal misschien wel een 480 keer inparkeren, op het verkeer letten en goed in de gaten houden dat de loper niet meer dan1 kmloopt.  Verder moet hij samen met de masseur / bijrijder zorgen dat de lopers en de fietsers heel blijven, zij moeten tijdens hun etappes non stop presteren. En wat dacht je van de vrachtwagen chauffeur samen met de dames van de catering. Zij zijn Goud, die hoef je niets te vertellen, zij klagen nooit. Ondanks kou, regen en vermoeidheid doen zij hun werk geven je met een glimlach je eten en die aai over je bol die je nodig heb als je als een dood vogeltje onder de partytent zit. Wat ik zeggen wil, ieder van deze 23 personen is onmisbaar en even belangrijk. Zonder hun inzet, hun passie zou dit niet haalbaar zijn.            

Nog even dan staan we in Parijs en tellen af voor de start. Ik hoop weer op een mooie run waar we nog lang aan terug kunnen denken. Ik hoop op de Coolsingel weer mijn traantje te laten en dat iedereen veilig, moe, voldaan maar vol trots de Zeeuwse vlag over de streep draagt. En als de kers op de taart de knuffel van Nelli Cooman, onze Zeeuwse ambassadrice van de Roparun.

Heb ik jou nu ook enthousiast gemaakt? Ik hoop het!

Met sportieve groeten, 

Henk Kortlever

Voorzitter / Teamcaptain

Schouwen-Duiveland Runners

Terug naar het overzicht

Opbrengst Roparun 2018 https://t.co/LDTKjfbHPR

4 months ago

I posted a new video to Facebook https://t.co/HkcSvWBWsN

4 months ago

I posted a new video to Facebook https://t.co/u014GHDsn6

4 months ago

Subsponsoren

INTI Solutions
Ravia-Tolhoek Schildersbedrijf, Zierikzee
GlasImpex, Schiedam
Hotel Bom, Burgh-Haamstede
Cafetaria Klapwijk
Burgh-Haamstede
Evertse Sport
Loperscompany
Camping Julianahoeve in Renes
Restaurant De Beuze
Pizzeria Il Nettuno d'Oro
Grand Cafe De werf
Schouwen
AutoKievit
Jeugdwerk Nederland
STUUT keuken design
Bomont
Fixabike
Eetcafe Het Paard
Centerpoint Fietsen
KOFFIEenT
Uw natuurwinkel De Zonnehoed
In 't Pak'uus
W.A. Boot
Kinderopvang TEUN
Guusje Poot
De wilde man
Deurloo installaties
Schults Schilders
Roggeband Bouw B.V.
Deze website is mogelijk gemaakt door INTI Solutions